Dipoli

Dipoli toimii Aalto-yliopiston päärakennuksena. Se on uudenlainen monikäyttötalo, jossa yliopiston osaaminen, toiminta ja ihmiset näyttäytyvät. Dipoli tarjoaa koko Aalto-yhteisölle ja sidosryhmille kohtaamispaikkoja, työtiloja sekä tapahtuma- ja näyttelytiloja.

Dipolissa järjestetään yliopiston ja opiskelijoiden omia tapahtumia, mutta myös Aallon kumppanit voivat järjestää siellä tilaisuuksiaan. Dipolissa on kuusi kokous-/juhlatilaa 10-1000 hengelle sekä viisi Fazerin ravintolaa: opiskelija- ja henkilöstöravintola, à la carte -ravintola, bistro ja kaksi kahvilaa.

Tiedustelut, tarjouspyynnöt ja varaukset tilamyynti [at] aalto [dot] fi

Dipolin peruskorjaus ja historia

Dipolissa tehty peruskorjaus vuosina 2015-2017 kunnioittaa arkkitehtien Reima ja Raili Pietilän alkuperäisiä suunnitelmia. Vuonna 1966 valmistunut omaleimainen ja radikaali Dipoli oli Pietilöiden ensimmäinen yhteinen suunnittelutyö. Tilaratkaisut olivat dynaamisia ja muotokieli jäljitteli luonnonmuotoja. Rakennus sijoittui osaksi uutta Otaniemen kampusta, johon oli pari vuotta aiemmin valmistunut Alvar Aallon suunnittelema merkkirakennus, nykyinen Aalto-yliopiston Kandidaattikeskus.

Dipoli oli pitkään teekkarien kulttuuritoiminnan keidas esimerkiksi kuoroille, elokuvakerholle ja taidenäyttelyille. Vuosilta 1981–2015 rakennus muistetaan monien kongressien, koulutusten ja juhlien pitopaikkana.

Porrastasanteet.jpg

Kuva: Tuomas Uusheimo

 

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 11.01.2018.